Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nadšenci cyklistiky sa stretli v Bratislave. Na dvojkolesových tátošoch prešli kus Slovenska
Zdielať na

Nadšenci cyklistiky sa stretli v Bratislave. Na dvojkolesových tátošoch prešli kus Slovenska

BRATISLAVA / Nadšenci cyklistiky z rôznych kútov Slovenska sa spojili do jedného pelotónu, aby spoločne prešli veľký kus našej krajiny. Cyklomaratón z Bratislavy do Jasnej meral 315 kilometrov a všetci sa túto trať snažili zdolať za neuveriteľných 24 hodín.

Štart bol naplánovaný v Bratislave, už ráno o pol piatej. Milovníci tohto športu sa vydali na celodennú púť, dlhú až 315 kilometrov. "Trasa sa nemení 23 rokov. Prvé roky sme mali 304 kilometrov, ale potom som bol na jednom cyklomaratóne na Slovensku a tam bola dĺžka 307 kilometrov, tak som si povedal, že budeme mať viac," povedal hlavný organizátor Jozef Efa Toth. 

Nebola to len jazda po rovine, cyklistov potrápili aj kopce. "Donovaly boli výborné, vyšli fantasticky, vzdať som to určite nechcela," uviedla účastníčka maratónu Slávka Lorencová z Malaciek. 

Jazdu Liptovom si vychutnali v spoločnom pelotóne, no ten sa v záverečnej fáze roztrhal. Nakoniec ich čakalo to najhoršie. V stúpaní do cieľa, ktorý bol v Jasnej, v Nízkych Tatrách. "Najťažší úsek bol asi posledný," uznal Michal Balkovič zo Žemberoviec. 

Každý, kto došiel do cieľa, netajil radosť, že zdolal náročnú trasu. Viacerých cyklistov prišli podporiť aj členovia rodiny. "Je to motivujúce, poháňalo ma to dopredu," povedal Ján Pancák z Malaciek. Spoločne došiel do cieľa aj pár na jednom bicykli. "Je to ťažšie, hlavne do kopca, ale na tandeme je to super," povedala cyklistka Iveta. "Nás to každého samého nebaví. My robíme všetko spolu," dodal s úsmevom Rado. 
Na cyklistickom maratóne nebolo to najdôležitejšie, kto získa prvé miesto. Ako víťaz sa cítil každý, kto došiel až do Jasnej.

Na bicykli si musia dávať pozor najmä účastníci cestnej premávky, ktorí by mali dbať na bezpečnostné predpisy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy