Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na cyklistu zaútočil pes. Policajti ho po príchode na miesto museli usmrtiť
Zdielať na

Na cyklistu zaútočil pes. Policajti ho po príchode na miesto museli usmrtiť

BUKOVEC PRI MYJAVE / Vo štvrtok podvečer prechádzal 67-ročný cyklista obcou Bukovec pri Myjave obcou, keď na neho podľa svedkov spoza brány vyskočil pes a zaútočil. Muž si v snahe zachrániť život kryl najmä hlavu a pes tak smeroval svoj útok najmä na ruku. Prípad rieši polícia.

Po tom ako pes preskočil plot, zhodil 67-ročného cyklistu na zem a útočil na neho. "On išiel na bicykli a ani nevedel, zletel na zem a tak ho dokmásal, strhol mu mäso až na kosť," povedal obyvateľ obce. Mužovi prišli na pomoc svedkovia a snažili sa ho zachrániť. "Keby ho niekto nechránil, tak on ho zabije určite. Jeden, že ho bil palicou ale zlomil ju, lebo pes ju držať a nechcel pustiť," dodal obyvateľ obce.

Privolali aj policajnú hliadku, na ktorú bol pes tiež agresívny. Policajti teda na psa použili zbraň a jedným výstrelom ho usmrtili. "Nakoľko v danom prípade išlo o život a zdravie ľudí, policajt v zmysle zákona použil služobnú zbraň," povedala policajná hovorkyňa v Trenčíne Elena Antalová.

Zranený cyklista sa nachádza na chirurgickom oddelení v myjavskej nemocnici. Polícia prípad vyšetruje, no zatiaľ nikoho neobvinila. S majiteľmi psa sa TV JOJ nepodarilo skontaktovať.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy