Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zachránili ženu, ktorá sa chystala skoncovať so svojim životom
Zdielať na

Zachránili ženu, ktorá sa chystala skoncovať so svojim životom

Archívna reportáž

ŽILINA / Žilinskí mestskí policajti zachránili ďalší ľudský život. Tesne pred polnocou si všimli ženu, ktorá bola pevne odhodlaná spáchať samovraždu. Muži zákona boli pri jej záchrane veľmi obozretní, a vyplatilo sa to.

Členovia hliadky sa vracali z vysokoškolských internátov, kde riešili problémy ohľadom rušenia nočného pokoja. Keď už išli naspäť na svoju policajnú stanicu, všimli si ženu, ktorá stála hore, nad cestou. "Tá pani mala na sebe ružovú mikinu, čím v tej tme to tak na nás zapôsobilo, spozorovali sme ju," hovorí Andrej Hulín, mestský policajt.

Jeho kolega z hliadky, Marek Šulaj dodáva: "Vystúpili sme z vozidla, snažil som sa snažil nadviazať s ňou nejaký verbálny kontakt." Zatiaľ čo tento mestský policajt ju prehováral, jeho kolega sa krok po kroku približoval k nešťastnej žene. "Ja som sa pomaly presúval popri zábradlí a následne sme išli s ňou sem, mimo ohrozenia," hovorí Andrej Hulín.

Zásah mestských policajtov v tomto prípade naozaj nebol jednoduchý, tým, že žena odišla od zábradlia, sa to ešte neskončilo Muži zákona ju museli neustále strážiť. "Sa snažila ujsť, pravdepodobne s úmyslom sebapoškodenia," hovorí Marek Šulaj. "Sme ju museli zaistiť chvatmi a hmatmi, aby sa jej nič nestalo," hovorí Andrej Hulín.

Ženu prišla upokojiť aj privolaná zdravotná služba. Zhodou okolností Marek Šulaj, teda jeden z členov tejto hliadky, už zachránil ľudský život, Minulý rok spolu s iným kolegom prekazil samovražedný plán 23-ročnému Kysučanovi, ktorý sa posadil na najvyšší múr žilinských balustrád a chcel odtiaľ skočiť.

Pozrite si ďalší príbeh s dobrým koncom - tentokrát sa štátnym policajtom podarilo zabrániť tragédii v poslednej chvíli:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy