Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na východe Slovenska horela skládka. Zasahovať museli hasiči aj z okolitých miest
Zdielať na

Na východe Slovenska horela skládka. Zasahovať museli hasiči aj z okolitých miest

Archívna reportáž

PETROVCE / V obci v okrese Vranov nad Topľou vznikol požiar. Začala horieť skládka odpadu. Na mieste sa nachádzali viaceré hasičské jednotky z okolitých miest. Pomáhať museli aj tí dobrovoľní. Požiar bol komplikovaný a hasičom ho sťažoval ešte aj vietor.

K požiaru malo prísť ešte v piatok. Skládka odpadu v obci na východe Slovenska začala horieť. Na miesto boli okamžite privolaní hasiči z Hanušoviec nad Topľou. Na pomoc im ale museli prísť aj hasiči z ďalších okolitých miest. Vranov nad Topľou, Giraltovce, Záchranná brigáda Humenné a dobrovoľní hasiči z Bystré, Petrovce a Soľ. "Tam je to tak, že horí pod vami ale ohnisko je možno pár metrov niekde hlbšie a ten dym, alebo oheň kde vychádza, tak nie je to na tom istom mieste, kde on v skutočnosti je,“ vysvetlil riadiaci dôstojník hasičov z Vranova nad Topľou Vratislav Ihnát. 

Na skládku smerovala jedna hasičská cisterna za druhou. Hasičom trvalo do noci, kým požiar uhasili. Príčina zatiaľ nebola definitívne potvrdená, ale vylúčené nie je samovznietenie. "Je to možné, že tam bolo aj nejaké sklo. Teraz je to sucho, mohlo sa niečo chytiť, lebo ináč je to oplotené, takže cudzia osoba by sa tam nemala dostať," pokračoval Ihnát. V okolí horiacej skládky sa nachádzali 4 kusy techniky Hasičského zboru a 3 kusy techniky dobrovoľných hasičov. Požiar sa im po niekoľkých hodinách podarilo našťastie uhasiť. Podľa informácií od Hasičského zboru v Prešove škody nevznikli žiadne. Na mieste požiaru neboli hlásení ani zranení. 

Pozrite si archívne video o požiari vo výrobnej hale: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy