Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nezvestného mladíka mali údajne nútiť pracovať na plantážach. Muž ho našiel na chodníku v Dúbravke
Zdielať na

Nezvestného mladíka mali údajne nútiť pracovať na plantážach. Muž ho našiel na chodníku v Dúbravke

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Tridsaťjedenročný mladík zo Srbska bol niekoľko týždňov nezvestný.Posledné dva roky pracoval v automobilke v Devínskej Novej Vsi. Rodine sa ozval naposledy 18. mája, odvtedy o ňom nič nevedeli, až do soboty 2. júna.

Reportáž o pátraní po nezvestnom Srbovi Davorovi Hložanovi bola odvysielaná v piatok 1. júna. Vďaka divákom TV JOJ sa muža podarilo po niekoľkých týždňoch vypátrať. Na chodníku v mestskej časti Bratislavy - Dúbravka, ho na chodníku spozoroval neznámy okoloidúci muž. Jeho totožnosť okamžite potvrdila príbuzná rodina. Po muža si autom prišla rodinná známa, ktorá ho zatiaľ vzala k sebe. Informácie pre TV JOJ potvrdila práve ona, rodinná známa. Podľa slov priateľky rodiny, si príbuzní po muža prídu v nasledujúcich dňoch. Muž je podľa našich informácií v dobrom fyzickom stave, avšak psychicky je dezorientovaný. Doklady pri sebe taktiež nemal. K celej situácií sa ešte má vyjadriť Prezídium policajného zboru v Bratislave. 

Tridsaťjedenročného Davora Hložana videli naposledy 24. mája, jeho mobil našli o niekoľko dní neskôr v Pezinku. Jeho rodina, ktorá prosila o pomoc aj cez sociálnu sieť tvrdí, že sa podobná situácia nikdy predtým nestala. Rodine nezvestného Davora sa do Srbska prostredníctvom sociálnej siete ozvala neznáma žena zo Slovenska, ktorá tvrdila, že nezvestného mladíka videli v okolí Malaciek. Údajne mal zberať špargľu alebo jahody. "V okolí Malaciek sú vraj 2-3 plantáže, čo sa týka zberu jahôd. Vraj ho chytili nejakí ľudia, zobrali mu pas a nútia ho oberať jahody," povedala švagriná muža Natasha. 

Televízia JOJ preto preverila tri plantáže v okolí Malaciek. V Kútoch, vo Veľkých Levároch aj v Jakubove. Všade nám tvrdili, že Davora nikdy predtým nevideli. "V rámci pátrania bola o súčinnosť požiadaná aj hliadka Okresného riaditeľstva PZ v Malackách, avšak preverenie v mieste údajného pohybu osoby sa skončilo s negatívnym výsledkom," uviedol v piatok hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy