Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Otec Jána Kuciaka: Ja som si predstavoval narodeniny môjho syna určite inak
Zdielať na

Otec Jána Kuciaka: Ja som si predstavoval narodeniny môjho syna určite inak

ŠTIAVNIK / Tieto slová povedal otec Jána Kuciaka pri príležitosti jeho nedožitých 28. narodenín. Vo štvrtok večer si na neho v jeho rodnej obci Štiavnik zaspomínali ľudia, ktorí ho mali radi. Pripravili mu spomienkovú akciu, ktorej súčasťou bola omša v miestnom kostole a tiež koncert.

Prišli Jankovi najbližší príbuzní, jeho kamaráti, či kolegovia, ale i ľudia, ktorí ho osobne nepoznali. Nechýbala Martinkina mama. "Ja som si predstavoval jeho 28. narodeniny inak, nie takto," povedal otec Jána. 

Svätú omšu slúžil Jozef Šelinga. Kňaz, ktorý ho sám pokrstil v kostole v Štiavniku, kde Janko ako chlapec miništroval. Okrem iného zdôraznil to, čo sme už veľakrát počuli, ale, žiaľ, je to stále pravda. Vrah, ktorý zabil tohto investigatívneho novinára, a tiež jeho snúbenicu, stále uniká spravodlivosti. "Miloval pravdu, miloval lásku, miloval spravodlivosť, miloval vernosť k týmto hodnotám."

V kultúrnom dome zahrali a zaspievali viacerí umelci. V zaplnenej sále bol cítiť veľký smútok. Veď namiesto toho, aby s Jankom oslavovali jeho narodeniny, blízkym nezostáva nič iné, len na neho spomínať. Na pódiu vystúpil aj jeho brat Jožko. Pri každom slove sa mu chvel hlas, no keď sa prihováral k ľuďom, držal sa statočne.

Tento rok sa mali Ján a Martina brať. Aj ten deň si ľudia a rodina pripomenuli. Zišli sa na svätej omši a spomienkovom koncerte:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy