Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Streľba na strednej škole v Texase
Zdielať na

Streľba na strednej škole v Texase

SANTA FE / Na strednej škole v meste Santa Fe v americkom štáte Texas došlo k streľbe. Neznámy páchateľ mal vojsť do triedy počas vyučovania a začať strieľať. Polícia žiakov evakuovala a okolie zabezpečila.

Podľa slov žiakov vošiel strelec do triedy počas hodiny umenia a začal so streľbou.  Stalo sa to krátko pred ôsmou hodinou miestneho času, čiže okolo 16:00 hodiny stredoeurópskeho času počas vyučovania dejín umenia. Z triedy kde k streľbe došlo, boli žiaci okamžite evakuovaní cez zadné dvere miestnosti. Podľa informácií bol strelcom  17 ročný študent Dimitrios Pagourtzis. Ten údajne pri vtrhnutí do triedy zakričal "Prekvapenie!", a začal so streľbou.  Do niektorých tried mal uložiť aj trubkové bomby, táto informácia ale nie je oficiálne potvrdená. 

Polícia okamžite všetkých žiakov a pedagógov evakuovala do neďalekej telocvične Alamo. "Videli sme dievča, ktoré malo na nohách krv,"  pre Dailymail uviedli žiaci triedy, v ktorej k útoku došlo. Podľa dostupných informácii je najmenej jedna osoba postrelená. "Mysleli sme si, že ide o požiarne cvičenie no ptom sme zistili že naozaj máme utekať," vyjadrili sa pre jednu z televízií žiaci. 

Stredná škola sa nachádza  v blízkosti Morning Glory Drive v texaskom meste Santa Fe. Školu navštevuje približne 1400 žiakov.  

Podľa zástupcu riaditeľa školy už strelca zadržali.  Polícia zabezpečila okolie a na miesto útoku boli privolaní záchranári a aj vrtuľník. Niekoľko zranených žiakov bolo prevezených do nemocnice, počet zatiaľ nie je uvedený. Najmenej desať detí a dospelých je po brutálnom útoku mŕtvych. Ďalších 10 vážne zranených previezli do nemocnice. 

​Správu budeme aktualizovať. 

Najčítanejšie správy