Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Súd rozhodol o zadržaných z protidrogovej razie NAKA
Zdielať na

Súd rozhodol o zadržaných z protidrogovej razie NAKA

TRNAVA / Protidrogová akcia, počas ktorej prišiel v Trnave o život jeden podozrivý, má ďalšiu dohru. Obvinení muži zostávajú vo väzbe. V piatok o tom rozhodol súd, ktorý sa obáva, že by mohli ujsť a pokračovať v trestnej činnosti.

Okresný súd v Trnave rozhodoval o väzbe v prípade 4 ľudí, ktorí boli zadržaní počas pondelkovej protidrogovej razie. Národná kriminálna agentúra zasahovala na viacerých miestach Slovenska súčasne. A to v Košiciach, Prešove, Ružomberku i Trnave. Práve tam došlo počas zásahu ku tragédií, keď sa jeden z podozrivých mužov mal vytrhnúť hliadke a s putami na rukách vyskočil z balkóna na šiestom poschodí.

Prípad vyšetruje inšpekcia ministerstva vnútra. Polícia neskôr potvrdila, že dovedna zadržala 5 osôb. Doteraz však neprezradila, koľko ľudí čelí obvineniu a pre aké skutky. Štyria obvinení napokon putovali pred sudcu. K prípadu sa nevyjadrili ani oni, ani ich obhajcovia. Podľa zistení TV JOJ mal byť šéfom partie, ktorá varila pervitín v Trnave,  štyridsaťročný Martin. Syn významného miestneho podnikateľa sa na sociálnej sieti chváli fotografiami, na ktorých si užíva luxus.

Okrem neho policajti zadržali v byte na Veternej ulici aj tridsaťdvaročnú Dominiku. Ďalší zo zadržaných mužov je podľa nášho zdroja príbuzným dvoch sudcov z košického okresného i krajského súdu. Polícia sa preto zrejme obávala, že by mohli intervenovať v jeho prospech.  Troch obvinených mužov poslal sudca do väzby, dievčinu prepustil na slobodu. Jej príbuzným po verdikte súdu padol kameň zo srdca. "Tie päť dňové pocity nikomu neprajem. Verili sme jej aj veriť budeme, pretože bola v nesprávnom čase na nesprávnom mieste," vyjadrila sa matka obvinenej.

"Obvinených sudca vzal do väzby z dôvodu útekovej a preventívnej väzby," vysvetlila Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave. Dvaja obvinení si nechali lehotu na podanie sťažnosti voči výroku súdu, ďalší sa odvolal na mieste. Proti rozhodnutiu o prepustení na slobodu sa odvolala prokuratúra, takže posledné slovo bude mať ešte Krajský súd v Trnave. 

Pozrite si reportáž súvisiacu s raziou NAKA: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy