Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Šéfa žilinského podsvetia opäť zadržala NAKA
Zdielať na

Šéfa žilinského podsvetia opäť zadržala NAKA

MARTIN / Františka Salingera, ktorý si vo väzení celkovo odsedel už 13-rokov mali v stredu popoludní zadržať elitní policajti z NAKA. Muž v minulosti považovaný za bossa žilinského podsvetia sa po prepustení z výkonu trestu snažil zaradiť do bežného života, na slobode sa pohyboval s monitorovacím náramkom. Kukláči ho ale prekvapili pred jednou z martinských kaviarní a opäť zadržali.

Františka Salingera zadržali kukláči pred známou a obľúbenou kaviarňou v Martine neďaleko univerzitnej nemocnice. Luxusné auto značky Audi, ktoré údajne patrí jeho partnerke prehľadali. Obžalovaný bol z niekoľkých mafiánskych vrážd, no právoplatne ho odsúdili len za ekonomickú trestnú činnosť a za účasť na prípade výbuchu telefónnej búdky v Žiline pred 20-timi rokmi. 

Policajti z NAKA našli Salingera vďaka monitorovaciemu zariadeniu, ktoré musí od prepustenia na Vianoce v roku 2016, nosiť na nohe. Jeho pohyb bol monitorovaný, nakoľko sa voči nemu vedú ešte súdne konania. Pravidelne sa musel hlásiť u probačného a mediačného úradníka. Nemohol odísť do zahraničia a ani mimo Žilinský kraj. Polícia ale zatiaľ mlčí a dôvod prečo mal byť Salinger opäť zadržaný zatiaľ neprezradila. 

Podľa našich informácií mali Františka Salingera  zadržať v súvislosti s úverovým podvodom. Polícia ale zatiaľ mlčí a oficiálny dôvod prečo mal byť opäť zadržaný, zatiaľ neprezradila.  

Pozrite si archívnu reportáž súvisacu so Salingerom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy