Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladý muž si ľahol pred vlak
Zdielať na

Mladý muž si ľahol pred vlak

Archívna reportáž

MICHALOVCE / Po zrážke s vlakom prišiel dnes v noci o život len 19-ročný mladík. Tragédia sa stala asi sto metrov od železničného priecestia.

Telo 19 ročného Luciána našli policajti okolo tretej hodiny po polnoci. Mladík si zrejme ľahol na koľajisko a čakal na prichádzajúci vlak. Martina Pavlíková, hovorkyňa ŽSR dodáva: "V skorých ranných hodinách o tri sedemnásť bolo v úseku Bánovce nad Ondavou- Michalovce nájdené torzo tela." Polícia momentálne vyšetruje kedy a za akých okolností ku tragédii došlo. Zatiaľ totiž nie je jasné, ktorý vlak mladíka zrazil, keďže rušňovodič na mieste nezastavil. Na trati a v tme ho zrejme ani nezbadal. "Rušňovodičmi vlakov nebola hlásená žiadna zrážka s osobou," hovorí Martina Pavlíková.

"V presne nezistenom čase došlo k zrážke presne nezisteného vlaku a 19-ročného muža z Michaloviec," vraví Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. Zrážka s vlakom mala pre Luciána fatálne následky. Pri nehode utrpel devastačné poranenia, ktorým na mieste tragédie podľahol. "Muž pri zrážke utrpel poranenia nezlučiteľné so životom," potvrdila Lenka Ivanová. Mladý muž mal budúci týždeň maturovať, no skúšky dospelosti sa žiaľ už nedožil. Príbuzným podľa našich zistení zanechal list na rozlúčku. Dôvod jeho zúfalého činu ale známy nie je. Lenka Ivanová dodáva: "Bližšie okolnosti polícia vyšetruje a v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia." Vlaková doprava bola na úseku, kde došlo k tragédii prerušená na takmer dve hodiny.

Ak sa niekto rozhodne skoncovať so životom na koľajniciach, rušňovodičovi nedáva takmer žiadnu šancu zabrániť tragédii:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy