Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Aj slnko, aj prehánky. Jar sa u nás konečne usadila
Zdielať na

Aj slnko, aj prehánky. Jar sa u nás konečne usadila

BRATISLAVA / Vyzerá to tak, že jar v našich končinách sa pevne usadila, zapustila korene a páči sa jej tu.  Sobotné popoludnie je zväčša oblačné, menej oblačnosti je na krajnom severe, ale na krajnom juhu sa objavujú slabé zrážky zo zamračenej oblohy. 

Sobotné popoludnie bolo zväčša oblačné, menej oblačnosti je na krajnom severe, ale na krajnom juhu sa objavujú slabé zrážky zo zamračenej oblohy. Zrážky a aj viac oblačnosti nad naším územím súvisia s presunom výškovej tlakovej níže u Balkánu cez naše územie smerom na sever. Denná teplota v sobotu dosiahne do 19°C.

Tlaková níž ešte aj v noci na nedeľu ovplyvní naše územie, najmä v západnej polovici územia bude prechodne až zamračené a sú ešte pravdepodobné slabé zrážky, cez deň by už malo byť oblačnosti menej. "Teplota v noci poklesne na 11 až 5°C, v dolinách a kotlinách vo východnej časti Slovenska od 5 do -1°C. Cez deň sa vzduch zohreje na 16 až 22°C," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Zosilnie aj vietor, zafúka od juhu až juhovýchodu do 30, v nárazoch okolo 55 km/h. Na horách postupne prudký vietor až víchrica. 
Nový pracovný týždeň bude v znamení prúdenia teplého vzduchu od juhu nad naše územie. Môžeme sa tešiť na slnečné, teplé dní, rušené od utorka prehánkami, ojedinele aj búrkami. V pondelok očakávame dennú teplotu na hodnotách od 19 do 24°C, no nedá sa vylúčiť , že v niektorých lokálitách ako napr. Podhájska, Žihárec, Gabčíkovo, či Dudince nebude už 25 °C, teda letný deň. 
Ani ďalšie dni budúceho týždňa neklesne teplota v tých najteplejších miestach pod 20°C a to sa na našom počasí bude prejavovať aj studený front. 

Pučia už aj stromy a kvitnú kvety: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy