Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podozrivý prášok pred potravinami vydesil obyvateľov, na miesto dorazili experti
Zdielať na

Podozrivý prášok pred potravinami vydesil obyvateľov, na miesto dorazili experti

HANDLOVÁ / Ľudí v Handlovej dnes ráno vystrašil neznámy biely prášok, ktorý bol rozsypaný pred tunajšími potravinami a po uliciach v meste. Okamžite zalarmovali hasičov a policajtov. Tí priestor uzavreli a pustili sa do vyšetrovania. Nachádzali stále nové miesta,na ktorých bol prášok rozsypaný. Nikto netušil o akú látku ide. Museli preto privolať expertov so špeciálnymi prístrojmi.

"Ráno sme prišli do roboty a našli sme tam biely prášok. Šéf volal na 112, aby to prišli odstrániť, lebo sme nevedeli čo to je," opisuje rannú situáciu pred potravinami miestna obyvateľka. "Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že je tu rozsypaný neznámy biely prášok. Priestor sme uzavreli," potvrdzuje Viliam Bakyta, veliteľ zásahu HaZZ z Handlovej.

Hasiči a policajti priestor okamžite hermeticky uzavreli. Všetci boli v najvyššej pohotovosti. Pani z vedľajšieho baru si biely prášok na zemi všimla už včera po desiatej večer. Majiteľ potravín tvrdí, že radšej nič neskúšal a rovno privolal odborníkov. "Ja som to nevoňal, len som volal 112." Obyvateľka dodáva: "Je to ako nejaká farba rozsypaná, nesmrdí to, ale nikto sa toho nechce ani chytiť."

Neznáma látka bola rozsypaná aj v okolitých uličkách aj na sídlisku. "Našli sme ho v týchto rozľahlých uličkách, ale pred obchodom je toho najviac," dodáva majiteľ obchodu. Tieto slová potvrdzuje aj veliteľ zásahu Viliam Bakyta: "Bolo to až na troch miestach vzdialených asi 100 až 200 metrov."

Dneska je obava o všetko, neviete čo sa môže stať. Keď ej tu toľko toho vysypaného," priznáva strach majiteľ obchodu. Hasiči z Handlovej zavolali na miesto svojich kolegov z Trenčína so špeciálnymi prístrojmi. "Predbežne, podľa našich meraní to nebola nebezpečná látka," upresnil veliteľ hasičov.

Podľa výsledkov predbežných meraní pochádza prášok z hasiaceho prístroja. Niekto sa pravdepodobne zabával tak, že z neho striekal v uliciach mesta. Vzorky prášku poslali hasiči do laboratória v Slovenskej Ľupči.

Podozrivý prášok sa nedávno nachádzal aj pred budovou parlamentu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy