Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rozdiely medzi Slovenskom a Slovinskom. Ešte aj premiéri odstúpili v rovnaký týždeň
Zdielať na

Rozdiely medzi Slovenskom a Slovinskom. Ešte aj premiéri odstúpili v rovnaký týždeň

BRATISLAVA / Slovensko a Slovinsko. Dve krajiny, ktoré si vo svete takmer každý mýli. Tento týždeň dokonca obaja premiéri podali demisie.

Slovinský premiér tento týždeň rezignoval na svoju funkciu. Slovenský premiér tento týždeň rezignoval na svoju funkciu. Ak ste nezistili rozdiel medzi týmito vetami po prvom prečítaní, nie ste jediný, začína svoj článok BBC

Slovenský premiér Robert Fico skončil po škandáloch, nasledujúcich po smrti investigatívneho žurnalistu, ktorý písal o korupcii vo vláde. Slovinský líder Miro Cera, nezávislý,  odstúpil po rozhodnutí súdu o masívnom železničnom projekte.

Oba európske národy sú zamienané od ich vzniku, deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Rýchle vyhľadávanie na Google vyhodí desiatky Twittrov o americkej prvej dáme Melanie Trump, ktorá sa tu narodila, to pravda nie, pretože sa narodila v Sevnici, slovinskom meste.

Prekliatím oboch národov je aj to, že na mnohých udalostiach sa objavila nesprávna vlajka alebo nesprávna hymna. Minulý rok na Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji v Nemecku, kde rozhnevaní Slováci vypískali slovinskú hymnu. Potom im organizátori povedali, že slovenskú hymnu nemohli zahrať pre technické problémy.

Zmätenosť nie je nič nové. George W. Bush slávnostne raz povedal o stretnutí so slovenským ministrom zahraničných vecí - o stretnutí, ktoré sa nikdy neudialo. V roku 2003, taliansky premiér Silvio Berlusconi predstavil premiéra Slovenska na tlačovej besede. Bol to Anton Rop - slovinský premiér. "Bolo to veľmi zvláštne, požiadali sme sa novinárov, aby to vo svojich správach nespomenuli," povedal Rop.

A jeden mýtus, hovorí, že predstavitelia Washingtonských veľvyslanectiev sa raz mesačne stretnú, aby si vymenili poštu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy