Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Cirkev žiada odpustenie dlhu
Zdielať na

Cirkev žiada odpustenie dlhu

Miestna samospráva však hľadá riešenia, ako cirkvi pomôcť dlh splatiť. Odpustenie totiž nie je možné. POZRITE SI VIDEO

Viacerí farári z hlavného mesta majú hlavu v smútku. Kostol svätej rodiny, v ktorom pred štyrmi rokmi odslúžil omšu pápež Ján Pavol II. je v hypotéke a jeho existencia je ohrozená. Miestni farári vidia riešenie v odpustení trojmiliónového dlhu zo strany mesta, tí to však rázne odmietajú.

V roku 2005, keď Bratislavu navštívil Svätý Otec, farnosť vykonala stavebné aktivity, ktoré jej mal zaplatiť štát a magistrát hlavného mesta. Keďže peniaze nedostala, obrátila sa o pomoc na miestnu samosprávu.

Tá im poskytla bezúročný úver na 7,7 miliónov korún. Úver postupne cirkev splácala, ale na zvyšných 3,3 miliónov napísala žiadosť, aby jej táto suma bola odpustená.

Miestna samospráva však odpustenie dlhu nepripúšťa. Preto hľadá alternatívy, ako by sa dalo cirkvi pomôcť dlh splatiť. Jednou z nich je zníženie mesačných splátok na 70.000 korún a ďalšou je zámena pozemkov cirkvi, ktoré vlastní a nachádzajú sa v Petržalke. Tieto pozemky by sa využili na výstavbu športového areálu alebo na voľnočasové aktivity.

Na videu Ing. Ľubomír Andrassy, hovorca mestskej časti Bratislavy - Petržalky:

Zdielať na

Najčítanejšie správy