Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Politici už nebudú informovaní o Kuciakovej vražde. Zakázal to Čižnár
Zdielať na

Politici už nebudú informovaní o Kuciakovej vražde. Zakázal to Čižnár

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Denník N prišiel s informáciou, že generálny prokurátor Jaroslav Čižnár zakázal poskytovať politikom informácie o prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

So špeciálnym prokurátorom bolo dohodnuté a bolo mu generálnym prokurátorom Jaromírom Čižnárom uložené, aby vzhľadom na citlivosť prípadu a absolútnemu zamedzeniu úniku informácií, ktoré by mohli sťažiť vyšetrovanie, neinformoval verejnosť a politikov už vôbec nie, a to až do doby, pokiaľ bude možné zverejniť informácie bez negatívnych následkov na vyšetrovanie,“ povedala pre Denník N Čižnárova hovorkyňa Andrea Predajňová. Tým by malo byť zaručené, že ani jeden z politikov nebude mať z prokuratúry konkrétne informácie o trestnej veci.

Generálny prokurátor tomuto prípadu venuje mimoriadnu pozornosť. Absolútnou prioritou je objasnenie skutku, zistenie a potrestanie páchateľov, a preto akékoľvek informovanie v tejto chvíli o skutočnostiach považuje za kontraproduktívne,“ dodala Predajňová.

Na tlačovej konferencii v utorok pôsobil premiér, po ktorého boku stál Robert Kaliňák a policajný prezident Gašpar, akoby mal veľmi dobré vedomosti o prípade. Policajný prezident sa pritom dostal k slovu až po Ficovi.

Pozrite si archívne reportáže k téme:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy