Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Fico: V žiadnom prípade nebudem kandidovať za prezidenta, chcem doviesť SMER k ďalšiemu víťazstvu
Zdielať na

Fico: V žiadnom prípade nebudem kandidovať za prezidenta, chcem doviesť SMER k ďalšiemu víťazstvu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ak má Smer šancu vyhrať piate parlamentné voľby je mojou povinnosťou tie opraty držať v rukách, povedal premiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico v sobotnej diskusnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska - Sobotné dialógy na Rádiu Slovensko. Fico deklaroval, že chce doviesť Smer-SD k víťazstvu v parlamentných voľbách v marci 2020. Vyvrátil tak dohady o jeho možnej kandidatúre na post predsedu Ústavného súdu SR.

"Každý by ma asi najradšej už vyhnal z politiky a poslal niekde inde. My vôbec na túto tému teraz nehovoríme,“ odpovedal na otázku, či sú takéto úvahy „bluf“.

Pripomenul aj nadchádzajúce jesenné obecné voľby, ako aj voľby do Európskeho parlamentu a prezidentské voľby v roku 2019. Zopakoval, že v žiadnom prípade nebude kandidovať za prezidenta SR.

„Mám záujem so Smerom vyhrať piate parlamentné voľby v rade a zostaviť štvrtú vládu. To je moja ambícia, na ktorej pracujem,“ konštatoval Fico, ktorý chce urobiť zo Smeru-SD politickú stranu, „ktorá v histórii Slovenska bude ťažko prekonaná“. Predseda Smeru chce venovať príprave na parlamentné voľby nadchádzajúce obdobie.

Rozhodnutie sociálnych demokratov o tom, koho postavia do volieb hlavy štátu, možno očakávať v lete. „My sme vôbec nepreberali v žiadnom straníckom orgáne, že kto bude kandidovať. To by bolo správne oznámiť niekedy na prelome letných prázdnin,“ odpovedal v diskusii líder Smeru-SD na otázku, či sa v tejto súvislosti objavilo aj meno ministra kultúry Mareka Maďariča. Smer nebude čakať na to, či prezident Andrej Kiska oznámi, či sa rozhodol kandidovať, alebo nie.

„My už nemáme na čo čakať, my sme suverénna politická strana a my určite budeme hľadať kandidáta. Ja nebudem čakať na to, či sa niekto vyjadrí, alebo nevyjadrí. To je suverénne právo pána prezidenta, buď pokračovať, alebo nepokračovať, ale toto nie je rozhodujúce v našom rozmýšľaní,“ dodal k téme Fico.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy