Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Babke horela strecha nad hlavou, zachránil ju vlastný syn
Zdielať na

Babke horela strecha nad hlavou, zachránil ju vlastný syn

SVÄTÝ ANTON / Pred plameňmi unikla v poslednej chvíli. Dôchodkyni zo Svätého Antona začalo horieť doslova nad hlavou, pretože plamene zachvátili strechu jej domu. Prichýlili ju susedia, pretože dom je po požiari prakticky neobývateľný.

Z domu stúpali kúdoly hustého dymu. Jeho majiteľka bola v tom čase v kuchyni, o tom čo sa deje prakticky nad jej hlavou vôbec netušila. Požiar si našťastie všimol syn a svojej mame bežal dovnútra na pomoc. "Ja som vyšiel von a tam plno dymu, z pivnice išiel plameň veľký," opisuje zážitok syn majiteľky domu. 

Stará pani tak unikla pred plameňmi. Jej zdravotný stav skontrolovali aj záchranári. Medzitým sa už požiar, ktorý zachvátil celú strechu pokúšali dostať pod kontrolu hasiči. "Strecha už bola preborená, nasadili sme dýchacie prístroje a skontrolovali sme dom, či tam nikto nezostal," hovorí Anton Golian z HaZZ Banská Štiavnica.  

Pomáhali aj miestni dobrovoľníci. V dome museli odpojiť aj elektrinu, strecha sa už ale zachrániť nedala. "Strecha je prebortená, majitelia tam bývať nemôžu," skonštatoval Golian. Pomôcť nešťastnej dôchodkyni chcú teraz ľudia z obce. Bez váhania ju prichýlili susedia. Okrem strechy zhorelo aj množstvo vecí či oblečenia, ktoré mali v podkroví. No a kým dom neopravia, nemôžu sa tam vrátiť.

Príčinu požiaru vyšetrujú hasiči. "Neviem, z čoho sa to chytilo. Ja som len trochu v kuchyni kúrila," uzavrela majiteľka domu. 

Malé chatky zhoreli do tla. Príčina požiaru je neznáma.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy