Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajtom na odchyt psov kúpili narkotizačnú zbraň. Nechcú ju používať
Zdielať na

Policajtom na odchyt psov kúpili narkotizačnú zbraň. Nechcú ju používať

SENICA / Mestskí policajti majú na starosti aj odchyt túlavých psov. Jediným východiskom je často narkotizačná zbraň. Aj keď ju mestskí policajti v Senici majú, nesmú ju sami používať.

Mestskí policajti v Senici chytajú psov klasicky do slučky. Robia to už 23 rokov a za to obdobie odchytili vyše dvetisíc sto psov. "Stáva sa, že dovezú psov z dedín, lebo tam ich neodchytávame. Privezú ho do Senice a tu ho vypustia," hovorí mestský policajt Ľubomír Líška. 

"Každý tento odchyt je nebezpečný lebo tí chlapci nevedia do čoho idú. Aký je ten psík, či je agresívny, či nie je. Keby došlo k nejakému kontaktu tak to tam máte pozorovanie proti besnote, leptospiróze, parvoviróze a to je všetko prenosné na človeka," vysvetľuje majiteľ útulku, Miroslav Caboň. 

Keďže takýmto problémom chceli predchádzať, kúpili narkotizačnú zbraň. S puškou sami robili odchyt asi dva roky a dávali do nej látku, ktorá bola voľne dostupná v lekárni. Neboli však s tým spokojní. "Keď sme zle odhadli množstvo tak sme toho psíka mohli zabiť, alebo sme ho neuspali alebo zaspal za 5 za 10 minút," vraví Rastislav Janák, náčelník mestskej polície. 

Podľa terajšej legislatívy, náplň do narkotizačnej pušky musí pripraviť iba veterinárny lekár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy