Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Viete ako reagovať, keď vám do cesty vbehne divá zver? Hlavne nesvieťte
Zdielať na

Viete ako reagovať, keď vám do cesty vbehne divá zver? Hlavne nesvieťte

HOLÍČ / Diviaky na ceste medzi Holíčom a Hodonínom spôsobili dopravnú nehodu. Do zvierat narazil vodič, ktorý potom s autom prešiel do protismeru a zrazil sa s dodávkou. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Narazil do diviaka, vozidlo stočilo do protismeru, kde sa zrazil s dodávkou. Jej šofér sa zranil ťažko, spolujazdec a druhý vodič utrpeli ľahšie zranenia. Policajti začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví, v júli ho ale zastavili. Nebolo koho stíhať, keďže nehodu spôsobila zver.

"Podľa vyšetrovania a vykonaných úkonov bolo príčinou nehody náhle vbehnutie diviačieho stáda do jazdnej dráhy dodávky," informuje policajná hovorkyňa Mária Linkešová. 

Čo robiť? 

Polícia pritom upozorňuje, že pohyb zvierat cez vozovku v tomto období nie je ničím výnimočným. V zime chodí zver prevažne v stádách. Keď už na ceste stretnete diviaka, nie je rozumné ho vyblikávať, to má skôr opačný efekt. Zver akoby zamrzne a neodíde. Na jeho odplašenie z cesty je lepšie použiť klaksón.

Ak ste sa už zrážke so zverou nedokázali vyhnúť vždy volajte policajtov, tí zabezpečia poľovníka. Zviera, ktoré je majetkom poľovného združenia musí byť v zmysle predpisov odstránené. "Narábať so zverou môže len poľovník, ktorý ma na to povolenie, ale aj správca komunikácie ju môže uložiť a potom ju poľovnícke združenie príde zobrať,"  vysvetľuje Imrich Šuba, riaditeľ kancelárie Slovenskej poľovníckej komory. 

Onedlho už toľko diviakov na ceste nebude. Nariadili ich odstrel, až 50 tisíc jedincov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy