Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Teplotný šok. Mrazy vystrieda oteplenie
Zdielať na

Teplotný šok. Mrazy vystrieda oteplenie

BRATISLAVA / Netypické januárové počasie pokračuje. Po prednej strane rozsiahlej brázdy nízkeho tlaku nad západom Európy k nám bude prúdiť teplý vzduch od juhu.

Znamená to, že nás čaká inverzný charakter počasia. V nížinách zajtra prevažne hmly, zamračená obloha, len výnimočne zmenšená oblačnosť. Ojedinele mrholenie, ktoré môže nad ránom namŕzať. Denná teplota od 0 do 5, na juhozápade od 5 do 10°C. Na horách slnečnejšie a v 1500 m teplota okolo 0°C.
Vietor od juhovýchodu do 25 km/h.

"Sobota bude naďalej v nížinách hmlistá, len ojedinele slnečná. Ojedinele tiež mrholenie. Snežiť bude len na horách. V noci okolo nuly, cez deň od 3 do 9°C," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Nedeľa naďalej zamračené a hmlisto, slnečnej oblohy v nížinách bude poskromne. Cez deň sa objaví slabý dážď, od asi 800-900 m dážď so snehom, alebo sneženie. Teplota v noci naďalej okolo 0°C. Cez deň od 2 do 7, na juhozápade do 9°C. Vietor od juhozápadu do 25 km/h.

Na začiatku budúceho týždňa k nám prenikne veľmi teplý vzduch od juhu až juhozápadu a ten sa nám postará o takmer jarné teploty. Bude síce oblačno až zamračené s mrholením alebo slabým dažďom, ale denná teplota dosiahne vo svojich maximách 4 až 9, na juhozápade od 9 do 13°C.

Ešte minulý týždeň nás trápil sneh:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy