Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Víkend sa bude snažiť ukázať svoju zamračenú a snehovú tvár
Zdielať na

Víkend sa bude snažiť ukázať svoju zamračenú a snehovú tvár

BRATISLAVA / Piatkové počasie bolo prehánkové, veterné, ale aj so zubatým slnkom nad obzorom. Víkend sa bude snažiť ukázať svoju zamračenú a snehovú tvár.

Sobota bude v znamení prúdenia chladného morského vzduchu k nám. V noci bude oblačnosti málo, preto teplota poklesne pod bod mrazu na celom Slovensku, v dolinách a kotlinách až do -15°C. "Cez deň pri premenlivej, prevažne veľkej oblačnosti a snežení na mnohých miestach, dosiahne maximum teplota od 1 do 5°C, na severe budú lokality s celodenným mrazom až do -3°C. V nížinách krajiny sa môže pri zrážkach objaviť aj dážď so snehom," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Nedeľa bude veľmi podobná, snežiť bude na mnohých miestach, ba vytvorí sa súvislá snehová pokrývka aj v nížinách krajiny, aspoň na pár hodín bude mať krajina zimnú tvár. Denná teplota dosiahne od -4 na severozápade do 2°C na juhozápade. Zafúka severovýchodný vietor do 30 km/h a pri snežení a vetre sa budú tvoriť snehové jazyky a záveje.

"Už teraz upozorňujeme na studené pondelkové ráno, keď pri vyjasnenej oblohe sa v dolinách a kotlinách Slovenska môže teplota dostať až na hodnotu -15 až -19°C. Pondelok bude síce polojasný, ale mrazivý, s dennou teplotou od -5 do 2°C," pokračuje Miriam.

Na horách sa dá lyžovať v mnohých lyžiarskych strediskách. Snehu máme od 20 do 70 cm, čím vyššie ideme, tým máme snehu viac. Cez víkend vo výške 1500 m sa ochladí na -5 až -11°C a spadnúť môže až do 10 cm snehu. Pretože nasnežilo, zvýšilo sa aj lavínové nebezpečenstvo na 3. stupeň.

Buďte opatrní a dávajte si na seba pozor, cesty môžu byť nebezpečné.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy