Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kardinál Korec sa stal čestným občanom Žilinského kraja
Zdielať na

Kardinál Korec sa stal čestným občanom Žilinského kraja

Zdroj: www.wikimedia.sk

Ocenenie prijal pri príležitosti 68. výročia vstupu do Spoločnosti Ježišovej v Ružomberku, teda v jednom z miest Žilinského kraja, ako i k 17. výročiu menovania za sídelného biskupa najstaršej diecézy v strednej Európe, ktorej súčasťou je aj časť územia Žilinského kraja.

Kardinál Ján Chryzostom Korec sa stal čestným občanom Žilinského kraja. Ocenenie prijal pri príležitosti 68. výročia vstupu do Spoločnosti Ježišovej v Ružomberku, teda v jednom z miest Žilinského kraja, ako i k 17. výročiu menovania za sídelného biskupa najstaršej diecézy v strednej Európe, ktorej súčasťou je aj časť územia Žilinského kraja.

Čestné občianstvo ŽSK mu odovzdal v piatok v Nitre žilinský župan Juraj Blanár. Význam Korcovej práce ako biskupa, humanistu a spisovateľa, ktorý oplýva múdrosťou biblickej, liturgickej a historickej náuky už dávno prekročil aj hranice Slovenska, povedal Blanár. Zároveň mu poďakoval za mimoriadne cenný prínos v oblasti ľudských práv i bohatý tvorivý podiel na povznesení kultúry a vzdelávania na Slovensku.
Agentúru SITA informoval dnes hovorca ŽSK Peter Kubica.

Zdielať na

Najčítanejšie správy