Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Jeden z robotníkov sa po tragédii v Ilave ešte snažil komunikovať
Zdielať na

Jeden z robotníkov sa po tragédii v Ilave ešte snažil komunikovať

Nové skutočnosti: medzi mŕtvymi bol aj bývalý reprezentant v boxe, ktorý trénoval za ŠKB Dubnica nad Váhom. Potvrdené: jeden z robotníkov pracoval "na čierno"!

Jeden zo zasiahnutých robotníkov, do ktorých včera "vrazilo" 22 tisíc voltov elektrického napätia, žil ešte niekoľko minút po tejto desivej tragédii.

Otrasné:

Podľa nášho svedka, ktorého výpoveď vám prinesieme vo večerných hodinách, mal jeden zo štyroch robotníkov natiahnuté rukavice. "Mal rukavice a ešte chvíľu žil. Dokonca sa snažil niečo povedať, ale nebolo mu rozumieť. Potom zomrel," povedal svedok.

VIDEO: Nehybné telá robotníkov

Podľa neho mali všetci štyria nebohí robotníci doširoka otvorené a "vypleštené" oči.

Podľa našich posledných informácií, jeden zo štvorice robotníkov pracoval nelegálne. Inšpekcia práce potvrdila, že traja boli zamestnaní na živnosť a v jednom prípade neexistujú doklady o podnikateľskej činnosti. Spoločnosť  odmieta niesť za tragédiu zodpovednosť, keďže mŕtvi robotníci neboli jej zamestnancami, ale živnostníkmi.

Môžeme sa len domnievať, či si spomínaného pracovníka najal za peniaze na ruku jeden z trojice robotníkov. To, či ho zamestnávala nelegálne firma alebo jeden zo živnostníkov, je záhadou.

Nebohí pochádzali z okolia Ilavy. V deň tragédie sa chystali domov. Bolo treba schovať lešenie. Pri tlačenení lešenia pred sebou si však nevšimli, že lešenie sa dotklo vysokého napätia. Keď ich kamaráti videli ako sa zvíjajú v kŕčoch, utekali im napomoc. Jeden z nich, 36-ročný Juraj Prostinák, bol dokonca bývalým reprezentantom a majstrom Slovenska v boxe. V deň tragédie mal narodeniny.

Správa je aktualizovaná o rozhovor s trénerom mŕtveho reprezentatna v boxe a rovnako je pripojená aj zvuková výpoveď ich kolegu.  

VIDEO:     

 

  

Zdielať na

Najčítanejšie správy