Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mamička porodila dvakrát prvé dieťa roka. Kuriózna situácia sa stala v Martinskej nemocnici
Zdielať na

Mamička porodila dvakrát prvé dieťa roka. Kuriózna situácia sa stala v Martinskej nemocnici

MARTIN / Mamička Veronika z dediny Turčiansky Peter sa postarala o kurióznu situáciu v Martinskej univerzitnej nemocnici. Má dve dcérky – Alexandru a Máriu. Sašku v tomto zdravotníckom zariadení zapísali ako bábätko, ktoré sa v ňom ako prvé narodilo v roku 2017. No ale aj jeho sestrička Majka je opäť prvým dieťaťom, ktoré tam prišlo na svet v roku 2018.

V Martinskej nemocnici je teraz mamička, ktorú si určite zapamätajú všetci členovia personálu novorodeneckého oddelenia.
Veronika s úsmevom vraví, že to so svojím priateľom vôbec takto neplánovali. Jednoducho to tak vyšlo, že obidve dievčatká budú oslavovať svoje narodeniny na samom začiatku roka.
"Ja som strašne rada, že ju mám. To sa nedá ani opísať, je to také isté ako pri prvej Saške," povedala šťastná mamička. 
Zaujímavé pritom je tiež, že pred rokom jej prvá dcérka Saška prišla na svet prvého januára. No a teraz druhá, Majka, druhého januára.
"Oni boli strašne dobrí, pomáhali mi. Pôrod išiel strašne ťažko," dodala mamička Veronika.

"Určite je to rarita, že tá istá žena porodila prvé dieťatko v Martine dvakrát za sebou," povedala Zuzana Nepelová, vedúca pôrodná asistentka. 

Pre Veroniku je ale najdôležitejšie, že sa jej opäť narodilo krásne a zdravé bábätko. Povedala nám, že jej partner sa už nevie dočkať, keď prídu domov a bude jej pomáhať tak, ako pri prvej dcérke. "Urobí mlieko, uspí ju, pohrá sa s ňou. Všetko spraví." 

"Je to krásne a len tak ľahko sa to nestane, nie len na Slovensku, ale aj vo svete sa takéto niečo nestáva," potvrdila Kristína Betušová, staničná pôrodná asistentka.  

Mladej mamičky sme sa ešte opýtali, či by nechcela takéto prvenstvo aj do tretice, na budúci rok. Tvrdí, že nie. S partnerom sa dohodli, že dve detičky im úplne stačia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy