Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
OZ Tatry rozbieha kampaň Neseparujte sa! Separujte s nami
Zdielať na

OZ Tatry rozbieha kampaň Neseparujte sa! Separujte s nami

Zdroj: Dan McKay

Jeho dobrovoľníci počas nej rozdajú v 22 obciach na Liptove, meste Liptovský Mikuláš a v jeho mestských častiach okolo 15 tisíc informačných letákov.

Približne 15-tisíc informačných letákov s názvom Neseparujte sa! Separujte s nami začnú od polovice septembra v regióne Liptova rozdávať dobrovoľníci Občianskeho združenia (OZ) Tatry.

Ako informoval agentúru SITA predseda a projektový manažér OZ Tatry Rudolf Pado, cieľovou oblasťou distribúcie informačného materiálu, ktorý obsahuje grafické a textové informácie o dôslednom triedení jednotlivých komodít tuhého komunálneho odpadu, je región v ktorom zabezpečuje separovaný zber Verejnoprospešné služby mesta Liptovský Mikuláš. Ide o mesto Liptovský Mikuláš, jeho mestské časti a ďalších 22 obcí na Liptove.

"Súčasťou kampane je ponuka rovnomenného environmentálneho programu pre všetky školy v danom regióne, ktorého cieľom je naučiť žiakov správne triediť jednotlivé komodity nachádzajúce sa v tuhom komunálnom odpade," uviedol Pado. Ďalšou časťou je monitoring nelegálnych skládok odpadov a odborná exkurzia s názvom Krajina pre ľudí - ľudia pre krajinu pre zástupcov samospráv do moravskej obce Hostětín, ktorá je zameraná na trvalo udržateľné komunitné projekty.

Aktivita Neseparujte sa! Separujte s nami sa uskutočňuje v rámci dlhodobej kampane OZ Tatry Toky nie sú stoky! zameranej na občiansky aktivizmus a občiansku zodpovednosť voči miestnym vodným tokom a vodným zdrojom.

OZ Tatry vzniklo v októbri 2000. Je zoskupením ľudí, ktorí pracovali v podtatranskej oblasti už od decembra 1998. Cieľom je ochrana životného prostredia a kultúrneho dedičstva v podtatranskej oblasti v spolupráci so štátnymi a samosprávnymi orgánmi, podnikateľskými subjektmi a ďalšími mimovládnymi organizáciami.

Zdielať na

Najčítanejšie správy