Jasno
21°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Nový rok počasie nezmení. Silvester bude miestami zasnežený
Zdielať na

Nový rok počasie nezmení. Silvester bude miestami zasnežený

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Ak sa chystáte na Silvestra alebo Nový rok do ulíc, mali by ste vedieť, aké počasie vás čaká. Posledné dni roka 2017 neopustí oblačnosť a zrážky. Tie budú prevažne tekutého charakteru, no s teplotami, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani Veľká noc.

"Nedeľa, teda Silvester, začne s oblačnou až zamračenou oblohou a snežením, no sneh začne postupne od západu prechádzať do dažďa alebo do dažďa so snehom. Ojedinele si dávajte pozor na poľadovicu. Teplota poklesne na 3 až -3 °C. Cez deň bude prúdiť od západu teplý vzduch za teplým frontom, ktorý bude putovať našim územím ďalej na východ. Preto bude aj naďalej prevládať zamračená obloha a zrážky. Na východe budú zrážky snehové, inak bude pršať," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová

Popoludní nastane od západu postupne zmenšovanie oblačnosti a ustávanie zrážok. Denná teplota bude od 1 do 6 °C, na západe a juhu stredného Slovenska od 6 do 11 °C. Vietor od juhu do 25 kilometrov za hodinu. Na horách v 1500 metroch dosiahne teplota okolo 0 °C, popoludní sa ale bude naďalej otepľovať. NA horách pozor na silný až búrlivý vietor. Spadnúť by malo asi sedem centimetrov nového snehu.
Nový rok náladu nepokazí. Naďalej bude oblačno, zamračené a ráno hmlisto. Cez deň môžeme očakávať prevažne dážď, sneh iba na horách. Teplota bude dosahovať od 2 do 10 °C. Prvé dni budúceho roka budú stále oblačné až zamračené, často sa bude striedať dážď so snehom. Ten sa bude objavovať až od výšky asi 900 metrov. Teplota sa ustáli v intervale od 1 do 7 °C. 

S Novým rokom aj nový sneh

Na horách je snehu dostatok, no pripadne nový. Lyžuje sa na viac ako 60 lyžiarskych strediskách. Sneh je ale prevažne mokrý. Na lyžiach buďte opatrní, rešpektujte počasie, a ak sa pôjdete lyžovať na Silvestra či na Nový rok, pri silnom vetre si dajte pozor aj na prípadné omrzliny. 
Pozrite si aké komplikácie vie spôsobiť sneh v mestách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy