Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Diplomat prichytený pri pašovaní 2250 kartónov cigariet
Zdielať na

Diplomat prichytený pri pašovaní 2250 kartónov cigariet

VYŠNÉ NEMECKÉ / Gruzínsky diplomat bol zastavený colníkmi finančnej správy, ktorí ho odmietli vpustiť na Slovensko.

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké zastavili slovenskí colníci auto s členom gruzínskej diplomatickej misie. Gruzínec sa snažil prejsť hranicu v jazdnom pruhu vyhradenom pre členov diplomatických misií. Jeho vozidlo však nebolo označené diplomatickými prvkami a registrované bolo na fyzickú osobu, navyše s českým evidenčným číslom vozidla.

Slovenskí colníci si všimli, že v aute sa nachádzajú podozrivé cestovné čierne tašky, ktoré chceli prehľadať. Ale muž s tým mal problém a odmietal to dlhé hodiny, pričom sa zamkol v aute. "S prehliadkou samotný vodič nesúhlasil, preto po 9 hodinách intenzívnej komunikácie bez spätnej väzby od vodiča, colníci nepustili toto vozidlo na Slovensko a vrátili ho na Ukrajinu," potvrdila Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy SR.

Práve táto cesta späť na Ukrajinu sa diplomatovi vypomstila. Muža totiž už očakávali. "Po jedenástich hodinách sa podarilo auto prehľadať a pri prehliadke sa našlo viac ako 2200 kartónov cigariet, čo predstavuje približne 450 000 kusov cigariet, ktoré mohli byť určené na čierny trh," dodala Ivana Skokanová.

Tento prípad nie je ojedinelý. Aj manžel ukrajinskej diplomatky pašoval cigarety.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy