Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Výkaly, špina a zápach sú každodennou realitou pre obyvateľov bytovky v Michalovciach
Zdielať na

Výkaly, špina a zápach sú každodennou realitou pre obyvateľov bytovky v Michalovciach

MICHALOVCE / Obyvatelia jednej z bytoviek v Michalovciach už roky nedokážu odstrániť problém s odpadovou prípojkou. Ich príbytky preto pravidelne čelia špine a zápachu. No a keď sa hladina v šachte dvihne, situáciu zachraňuje fekálne vozidlo.

Bytovka pripomína žumpu. Odpad z nej odteká iba s ťažkosťami. Dôvodom je zlé konštrukčné riešenie, ale aj narušené potrubie. Keď je šachta plná musia privolať odborníkov.

"Musíme to vyriešiť, nemôžeme bývať v smrade, to sa nedá. V poslednej dobe som tento problém nahlásil už štyri alebo päťkrát. Hrozný smrad. Keď príde niekto na návštevu, tiež nám to hovorí," zhodujú sa obyvatelia bytovky.

Obyvatelia bloku, domovník a bytové družstvo. Každý z tohto trojuholníka vraj chce situáciu riešiť, problém je však s financovaním opráv.

"Na vyriešenie problému potrebujeme súhlas vlastníkov bytov tejto bytovky, aby sme problém mohli riešiť," uviedol predseda Správy bytov a nebytových priestorov Michalovce Dušan Čeripka.

Domovník Miroslav Garčar pre TV JOJ povedal, že problém riešili už aj na schôdzi. Niektorí ľudia boli však proti a preto problém nemôžu začať riešiť.

Nesúlad medzi všetkými stranami by mohla vyriešiť samospráva, tá však zatiaľ neeviduje žiadny oficiálny podnet. V prípade havarijného stavu, by sa totiž musela žumpa z bytovky ihneď odstrániť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy