Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Pri policajnej streľbe v Opoji zomrel údajný šéf bankomatovej mafie
Zdielať na

VIDEO: Pri policajnej streľbe v Opoji zomrel údajný šéf bankomatovej mafie

OPOJ / Trnavskí policajti v noci zo štvrtka na piatok prichytili dvoch podozrivých mužov v dedine Opoj, ako sa snažia ukradnúť auto. Zlodeji sa okamžite dali na útek. Po prestrelke zomrel Ján G., ktorého považujú za údajnú hlavu bankomatovej mafie.

K incidentu došlo okolo 2:30 hodiny ráno. Vtedy operačné stredisko v Trnave dostalo oznámenie od svedka, že na miestnom parkovisku sú dvaja podozriví muži a pravdepodobne kradnú auto. Pri opise mužov polícia predpokladala, že môže ísť o "známu firmu", takže na miesto vyslali hliadku z obvodného oddelenia z Trnavy a tiež pohotovostnú motorizovanú jednotku. 

Viackrát narazili do policajtov

Na miesto dorazila ako prvá hliadka z obvodného oddelenia. Zablokovali auto značky Audi, do ktorého naskakovali dve zamaskované osoby. Policajti vystúpili z auta, keď v tom muži prudko vyštartovali oproti nim. "Páchatelia priamo ohrozovali policajtov, ktorí boli ešte tesne pri vozidle. Narazili do ich služobného auta v snahe vytvoriť si únikovú cestu. Podarilo sa im to na druhýkrát," informuje policajný prezident Tibor Gašpar. To ale na miesto už prichádzala druhá hliadka, ktorá ich tiež zablokovala. 

Napriek tomu muži nespomalili a trikrát s nábehom narazili do auta, v ktorom stále sedeli policajti. "V tomto druhom vozidle sedela žena ako členka hliadky a chcel by som ju vyzdvihnúť, že sa zachovala veľmi odvážne a profesionálne," pokračuje Gašpar. Po druhom náraze vystúpili z auta a pripojili sa k prvej hliadke, ktorá už na auto strieľala. Autu sa ale na tretí pokus podarilo uvoľniť si cestu, ale ihneď aj nabúrali do živého plotu rodinného domu. 

Dramatický záver

Spolujazdec, 34-ročný Martin K., si ihneď ľahol na zem a vzdal sa polícii. Vodič, 42-ročný Ján G., mal ešte snahu utiecť, ale poranenie na hlave mu to neumožnilo. Martina previezli s ľahším zranením do nemocnice, vodič zraneniam na mieste podľahol. "Naša posádka sa venovala pacientovi, ktorý mal pravdepodobne po zásahu projektylu hĺbkovú krvácajúcu tržnú ranu v oblasti tváre, posádka ho ošetrila na mieste a transportovala do nemocnice v Trnave," informuje Soňa Hrnková z rýchlej zdravotnej pohotovosti Falck Trnava. 

Išlo o osoby s bohatými trestnými záznamami, boli neprávoplatne odsúdení v prípade bankomatovej mafie. "V tejto chvíli prevzala celú vec Inšpekcia ministerstva vnútra, ktorá tiež preverí smrť osoby ako aj použitie služobnej zbrane v zmysle zákona," informuje policajný prezident. Policajti na niekoľko hodín uzatvorili časť obce, neprejazdná bola aj hlavná cesta smerom na Majcichov.

Pozrite si celý rozhovor s vyšetrovateľom, ktorý potvrdil informácie o trestnej činnosti Jána G.:

Výzva pre neznámeho 

Po prehliadke auta našla polícia rôzne náradie používané na odcudzenie motorových vozidiel. Na aute boli tiež na sebe tri evidenčné čísla, ktoré muži zrejme používali pri úteku. Medzi nimi bola aj jedna z Poľska. Gašpar nakoniec prišiel s nezvyčajnou výzvou. Po incidente sa totiž k miestu činu priblížil muž a slovne sa vyhrážal policajtom smrťou a odplatou. "Radím mu, aby sa prihlásil na policajnej stanici, aby polícia nemusela konať," povedal s tým, že ho určite nájdu. 

Pozrite si autentické video zo zásahu polície: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy