Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nevinná hra so zapaľovačom pripravila dvoch ľudí o strechu nad hlavou
Zdielať na

Nevinná hra so zapaľovačom pripravila dvoch ľudí o strechu nad hlavou

BANSKÁ BYSTRICA / Šibalská hra sa skončila požiarom, ktorý pripravil dvoch ľudí o strechu nad hlavou. V Banskej Bystrici vyhorela chatrč pri lese, v ktorej cez zimu prespávali bezdomovci. Podľa polície sa tam krátko pred požiarom hrali dvaja školáci so zapaľovačom.

Chatrč, kde počas zimných mesiacov prespávala dvojica bezdomovcov vyhorela do tla. Všetko zničili päťmetrové plamene. Hoci si požiar všimla partia chlapcov, ktorý zavolali pomoc, veľa sa už zachrániť nedalo. "Dym šiel veľký, tak sme volali hasičov," hovorí jeden zo svedkov. "Boli tam štyri plynové fľaše.Tie sme vyniesli von," uviedol veliteľ banskobystrických hasičov Ján Saktor. "Bol tam pes, neboli nájdené žiadne osoby," dodal.

Drevená chatrč stála v ťažko prístupnom teréne asi 50 metrov od najbližšej cesty. Aby tam hasiči dostali vodu, museli si pospájať hadice. Príčinou požiaru ale nebolo dymenie z piecky, či zle uhasená cigareta, ako by sa dalo očakávať. Podľa polície sa v tomto prípade pod požiar podpísala hra dvoch 13 a 14-ročných chlapcov. Tí sa policajtom priznali, že sa hrali s ohňom. "Požiar založili neúmyselne pri hre so zapaľovačom a sprejom, o ich konaní boli vyrozumení aj ich rodičia," informuje hovorkyňa krajských policajtov v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Žiaľ, nie každý požiar má šťastný koniec. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy