Skoro jasno
22°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Putin bude kandidovať za prezidenta ako nezávislý
Zdielať na

Putin bude kandidovať za prezidenta ako nezávislý

Archívna reportáž

MOSKVA / Ruský prezident Vladimir Putin pôjde do budúcoročných prezidentských volieb ako nezávislý kandidát. Oznámil to na výročnej tlačovej konferencii v Moskve. V prípade znovuzvolenia v marcových voľbách sa bude usilovať predovšetkým o modernizáciu ruskej ekonomiky.

Podľa vlastných slov chce Putin, aby bola ekonomika v krajine flexibilnejšia a efektívnejšia. Za ďalšie svoje priority označil rozvoj zdravotnej starostlivosti a vzdelávania. Putina v prieskumoch podporuje 80 percent opýtaných, preto sa očakáva, že voľby hladko vyhrá. Napriek tomu sa vyslovil za viac politickej súťaže, ktorá by podľa neho spravila ruský politický systém "vyváženejším". Putin avizoval že pôjde do volieb ako nestraník, čím si chce navonok držať odstup od vládnej strany Jednotné Rusko. 

Putin sa vo svojom prejave dotkol aj zahraničnej politiky. Na margo obvinení Ruska zo zasahovania do minuloročných prezidentských volieb v USA povedal, že poškodili americký politický systém. Zároveň ich označil za neúctu voči voličom prezidenta Donalda Trumpa. V otázke Severnej Kórey varoval pred použitím sily, čo by podľa jeho slov mohlo viesť ku katastrofe.

Pozrite sa, čo Vladimir Putin prednedávnom povedal pre americkú televíziu NBC:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy