Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po dvoch mesiacoch kriminalisti odhalili vraha ženy
Zdielať na

Po dvoch mesiacoch kriminalisti odhalili vraha ženy

BERNÁTOVCE / Vlani v septembri prišla o život 41 ročná Agnesa, ktorá žila v útulku pre bezdomovcov v Bernátovciach. Ženu našli v záhrade s rozbitou hlavou a viacerými zraneniami na tele. Po takmer dvoch mesiacoch kriminalisti z jej smrti obvinili jej druha Petra. Dnes si na košickom okresnom súde vypočul rozsudok.

6krát súdne trestaný Peter spáchal skutok v podmienke, aj napriek tomu dostal trest na dolnej hranici trestnej sadzby. Senát Petrovi uložil za zabitie Agnesy 10 ročný trest. A keďže išlo o mužovu družku, zohľadnil aj fakt, že skutok spáchal na chránenej osobe. Peter vinu popiera, no na súde vyjadril nad Agátinou smrťou ľútosť: "Veľmi mi to je ľúto, že čo sa stalo a ďalej popieram vinu."

Prokurátorka bola s verdiktom spokojná, Peter sa však prostredníctvom svojho advokáta odvolal, trvajú na tom, že Agáte neublížil tak sa prípad dostane na krajský súd. Podľa obžaloby mal Peter spôsobiť svojej družke vážne zranenia a to opakovanými údermi do hlavy zrejme fľašou. Obaja boli v čase skutku opití. Agnesa krvácala do mozgu a zraneniam podľahla na druhý deň nadránom. Našli ju v záhrade pod stromom pri ubytovni pre bezdomovcov, kde spolu obaja bývali.

Alkohol a násilie žiaľ často tvoria súčasť života ľudí bez domova:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy