Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: Srnčeka zachraňovali hasiči, riskovali vlastný život
Zdielať na

VIDEO: Srnčeka zachraňovali hasiči, riskovali vlastný život

RAPOVCE / Hasiči vo štvrtok zachraňovali ďalšie bezbranné zviera. Na zamrznutej vode pri obci Rapovce uviazol srnec. Srnec sedel na zamrznutej hladine asi 100 metrov od brehu. Vyzeralo to tak, že sa nevie pohnúť ďalej. Na ľade sa mu zrejme šmýkalo.

Vo štvrtok popoludní si bezbranné zviera niekto všimol. Prišli ho vyslobodiť hasiči z Lučenca. "Použili sme záchranársky oblek, použili sme rebrík a samozrejme laná," uviedol veliteľ zásahu v Lučenci Peter Matuška. 

Hasič sa musel po hladine posúvať pomocou rebríka. Rozložil svoju váhu, pretože nikto nevedel, aký hrubý je ľad. Keďže hrozilo aj preborenie, istili ho lanom. Srnec bol pokojný až do chvíle, kým jeho záchranca nebol úplne blízko. Vtedy spanikáril a chcel utiecť.

Hneď ako sa dostal na breh sa totiž rozbehol preč, no úplne zlým smerom. "Zásah komplikovala samotná príroda, nakoľko srnček po vytiahnutí skočil naspäť. Takže vlastne záchranná akcia sa musela zopakovať," vysvetlil Matuška.

Potom ako hasiči zachránili srnčeka po druhýkrát, radšej ho na rukách odniesli do lesa. "Srnčeka sme umiestnili ďalej od vodnej nádrže, aby sa nevracal," tvrdí Matuška.

Video zo zásahu si môžete pozrieť tu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy