Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Lyžovačka na Slovensku je v plnom prúde. Tu už majú otvorené
Zdielať na

Lyžovačka na Slovensku je v plnom prúde. Tu už majú otvorené

BRATISLAVA / Väčšina Slovenska má za sebou výdatnú snehovú nádielku. Na väčšine územia nesneží, ale za to primŕza.

Vo Vrátnej sa začalo lyžovať už minulý víkend. A od piatku je tam možné lyžovať každý deň. Ale zatiaľ iba na troch zjazdovkách v lokalite Chleb. Zisťovali sme, kedy budú lyžiarom k dispozícii všetky zjazdovky vo Vrátnej.

"Lokalita Paseky a Poludňový Grúň približne okolo toho 15. S tým, že ak bude počasie priať, určite do toho pôjdeme skôr," informuje Natália Šimová z Vrátnej. Zalyžovať si budete môcť aj na Donovaloch, kde je 40 centimetrov snehu a veľmi dobré podmienky. Lyžiarsku sezónu tam otvoria už v sobotu. Vybrať sa môžete aj na Chopok, kde lyžiarsku sezónu odštartovali už v piatok.

Ceny celodenných skipassov v lyžiarskych strediskách na Slovensku sú rôzne. Aktuálne sa pohybujú od 15 do 43 Eur. Vďaka priaznivým snehovým podmienkam, si od soboty môžete zalyžovať aj v stredisku SKI Telgárt a otvorené budú aj Roháče - Spálená dolina.

K prvým otvoreným lyžiarskym strediskám tradične patria aj rezorty vo Vysokých Tatrách. Už v piatok si kopce užívali nedočkaví lyžiari na Štrbskom plese.
Na prvú lyžovačku si ešte vo väčšine lyžiarskych stredísk budeme musieť počkať. Napríklad na Pezinskej Babe neďaleko Bratislavy dnes síce hlásili 30 centimetrov snehu, ale vleky ešte nepremávajú.

Na iných miestach zas čakajú na väčšiu snehovú nádielku. Napríklad na Jahodnej pri Košiciach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy