Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mesto začalo s odstraňovaním nelegálnej reklamy
Zdielať na

Mesto začalo s odstraňovaním nelegálnej reklamy

BRATISLAVA / V hlavnom meste v utorok opäť čistili verejné priestranstvá od nepovolenej vonkajšej reklamy. Do konca roka chcú odstrániť ešte sto takýchto nelegálnych stavieb. Veľké, približne tristo kilové konštrukcie poputujú s najväčšou pravdepodobnosťou do šrotu.

Len v Bratislave je rozmiestnených 10 tisíc reklamných zariadení a z toho až 6 tisíc je na súkromných pozemkoch. Postup, ako sa zisťuje, či ide o nelegálnu reklamnú stavbu je nasledovný.

"Spraví sa fotodokumentácia, dáme zameranie a dáme žiadosť o preskúmanie stavebného povolenia, pokiaľ to stavebné povolenie nie je, tak žiadame rozhodnutie na povolenie k odstráneniu čierneho reklamného zariadenia," vraví riaditeľ....

Niekedy môže čakanie na povolenie trvať aj dlhé mesiace. Obzvlášť v prípade odstraňovania nelegálnej reklamy na súkromnom pozemku je to ešte zložitejšie. "Na základe súčasnej legislatívy mesto s týmto nevie nič robiť a tam potrebujeme pomoc Národnej rady a vlády, nielen ako Bratislava ale všetky mestá a obce, to znamená dostať kompetenciu, aby sme si mohli regulovať reklamu na svojom území, to sú práve tie pravidlá, kde sa čo môže stáť," vysvetľuje Nesrovnal. Všetky približne 300 kilové konštrukcie, ak si ich neprevezme majiteľ, poputujú do šrotu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy