Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prístroj pre najmenších priniesli anjelské krídla a dobrí ľudia
Zdielať na

Prístroj pre najmenších priniesli anjelské krídla a dobrí ľudia

BRATISLAVA / Pomoc pre najmenších pacientov v bratislavskej nemocnici na Antolskej konečne prišla. Dôležitý diagnostický prístroj si tam totiž museli požičiavať. Lekári pomocou neho vyšetrovali malé bábätká. Na nový prístroj vyzbierali peniaze dobrí ľudia.

Inkubátor sa pre predčasne narodené bábätká stáva druhou maternicou a prechodným domovom aj na niekoľko mesiacov.  "Prístrojom môžeme sledovať zmeny na mozgu, srdce, môžeme diagnostikovať kritické vrodené chyby, ale aj iné komplikácie," uviedla prednostka novorodeneckej kliniky M. Rusnáka Darina Chovancová.

Tým, že ešte nemajú vybudovanú imunitu, bolo by náročné presúvať ich po nemocnici na jednotlivé vyšetrenia. Lekár ich tak s mobilným prístrojom ľahko vyšetrí v tom najbezpečnejšom priestore - v inkubátore priamo na oddelení.

Celú akciu na vyzbieranie peňazí, z ktorých sa zaplatí prístroj rozbehla umelkyňa Gordana Glass. Celé to začalo u nej v dielni, kde vyrobila obraz Anjelských krídel. Ten predala za 10 000 eur už pred charitatívnou akciou, ktorá vznikla práve na podporu Novorodeneckej kliniky. A práve tam už k peknej sume 10 000 eur pridali ľudia ďalšie peniaze.

Prístroj prišla odovzdať na kliniku Gordana osobne a s ním tam nechala aj anjelské krídla, ktoré sa rozhodol majiteľ obrazu darovať klinike. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy