Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Šali zatkli 62 nelegálnych pracovníkov
Zdielať na

V Šali zatkli 62 nelegálnych pracovníkov

ŠAĽA / V Šali polícia zatkla 62 ľudí pre nelegálnu prácu a pobyt na Slovensku. Ide o 27 občanov Ukrajiny, 23 Srbov, 8 Macedóncov a štyroch občanov Bosny a Hercegoviny. Podľa informácií RTVS údajne všetci nelegálne pracovali pre agentúru Shin Heung Precision Slovakia.

Firma dodáva komponenty do firiem ako Samsung, Sony, JVC, LG či Toshiba. Momentálne sú všetci v záchytnom tábore v Medveďove.

"Boli vo väzbe 12 a niektorí 24 hodín. Jednu ženu so zdravotnými problémami zadržiavali 30 hodín. Zdravotnej pohotovosti musela za ošetrenie zaplatiť 120 eur. Zadržiavali ich ako kriminálnikov,“ povedala pre srbský server B92 jedna zo zamestnankýň firmy, Marija Zdravkovičová, ktorá na Slovensku pracuje od septembra.

Podľa srbského spravodajského portálu B92 teraz majú sedem dní na to, aby sa vrátili späť do svojich domovských krajín, a budú mať zakázaný vstup do krajín Európskej únie.

Ministerstvo práce sa už dlhšie snaží bojovať so zamestnávateľskými agentúrami, ktoré dovážajú pracovníkov z krajín mimo EÚ. Viaceré agentúry totiž obchádzali zákon a falšovali dokumenty, píše na facebooku RTVS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy