Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Žena sa popálila počas pôrodu, na sále začali horieť výpary dezinfekčného roztoku
Zdielať na

Žena sa popálila počas pôrodu, na sále začali horieť výpary dezinfekčného roztoku

TREBIŠOV / V utorok počas pôrodu cisárskym rezom sa na operačnej sále v Trebišove popálila rodiaca žena. Na sále došlo k vznieteniu výparov dezinfekčného roztoku. Informáciu televízii JOJ potvrdil hovorca siete nemocníc.

Podľa hovorcu siete nemocníc Tomáša Kráľa je stav ženy stabilizovaný. Pravdepodobne ju v stredu prevezú na doliečenie na košickú kliniku popálenín. Podľa informácií televízie JOJ má žena popáleniny na 30 percentách tela. Uviedla to jej matka, ktorá bola, ako lekárka, pri pôrode. Dvadsaťosemročná Marta je prvorodičkou.

Pod 28-ročnou ženou začala horieť podložka, na ktorej ležala. "Začala kričať, že páli, páli," hovorí matka prvorodičky a zároveň lekárka Daniela Kostanová. Personál sa ju okamžite snažil uhasiť s tým, čo mal po ruke. Pacientka utrpela popáleniny najmä v oblasti chrbta. Bábätko v tom čase ešte nebolo na svete. Lekári aj napriek krízovej situácii doviedli pôrod do konca. 

Stav dieťaťa bezprostredne po pôrode bol dobrý. "Neskôr sa prejavili problémy s dýchaním, išlo o rizikový pôrod, a preto bolo dieťa preložené na vyššie košické pracovisko. Jeho momentálny stav je dobrý a stabilizovaný," uviedol hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ.

"Ráno ešte bolo na umelej ventilácii, dýchali za neho prístroje," dodala Daniela Kostanová. 

Nemocnica v súčasnosti overuje všetky príčiny tejto nešťastnej udalosti. Podľa Kráľa zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by použité medicínske prístroje mali technickú poruchu, alebo že by boli zanedbané štandardné postupy pri vykonanej operácii.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy