Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dôvera sa dohodla s lekármi. Jej poistencov ošetria bez obmedzení
Zdielať na

Dôvera sa dohodla s lekármi. Jej poistencov ošetria bez obmedzení

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Klienti zdravotnej poisťovne Dôvera si môžu vydýchnuť. Hrozilo, že od stredy im bude uhrádzaná iba základná zdravotná starostlivosť. V tejto chvíli už nič také nehrozí. V utorok večer sa skončili rokovania a Zväz ambulantných lekárov s Dôverou uzavrel dohodu.

Podľa dohody medzi zdravotnou poisťovňou Dôvera a Zväzom ambulantných lekárov dôjde k päť percentnému navýšeniu pri preplácaní lekárskych úkonov.​

Podmienkou však je, aby štát nalial do systému sto miliónov eur.

Prvého októbra zdravotná poisťovňa Dôvera oznámila, že od 1.10. nemá na prechodné obdobie uzatvorené zmluvy s viacerými ambulanciami. Tie zastupuje práve Zväz ambulantných poskytovateľov. Dôvera vtedy na svojej stránke zväz kritizovala.

Uviedla, že napriek verejným prísľubom zástupcov Zväzu ambulantných poskytovateľov o tom, že budú minimálne v prvých októbrových dňoch poskytovať jej poistencom zdravotnú starostlivosť v štandardnom režime, viacerí lekári (členovia ZAP) odmietli pacientov ošetriť. 

​Dôvera v článku na svojej stránke pre svojich poistencov uviedla, ako postupovať, ak ich lekár odmietne ošetriť alebo ak si vypýta za tento úkon aj platbu. Pripomenula tiež, že pri urgentných prípadoch je lekár povinný ošetriť pacienta bez ohľadu na to, či má zmluvu so zdravotnou poisťovňou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy