Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Materskú školu nemá kto upratovať, hrozí jej zatvorenie
Zdielať na

Materskú školu nemá kto upratovať, hrozí jej zatvorenie

BRATISLAVA / Jedna materská škola v Bratislave má poriadny problém. Škôlku totiž nemá kto upratovať, dôvodom je nízka mzda. Rodičia 140 detí teraz čakajú, čo bude.

Oľga upratuje v bratislavskej škôlke už viac ako 26 rokov. Dokonca má zdravotné ťažkosti s nohou a musí podstúpiť operáciu bedrového kĺbu. Ak by ale z práce odišla, škôlku by museli z hygienických dôvodov zavrieť, keďže by tam nemal kto upratovať. "Musí upratovať vnútorné priestory, záhradu, dvor, v zime odhadzovať sneh a prekopávať pieskovisko a mnoho ďalších vecí," povedala zástupkyňa riaditeľa Pavlína Bojňanská. Toto všetko musí robiť za 340 eur v čistom. 

"Na rodičovskom združení, keď som to oznámila rodičom našla sa jedna mamička, ktorá je ochotná prísť upratovať len preto, aby sme zachovali škôlku," dodala Bojňanská. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny navrhuje pre budúci rok zvýšenie minimálnej mzdy zo súčasných 435 eur na 480 eur. Čo by v čistom znamenalo približne 403 eur. O návrhu sa bude v pondelok rokovať a následne by mal byť predložený na vládu a až tá rozhodne o definitívnej výške minimálnej mzdy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy