Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ďalší týždeň bude v znamení jesene. Prichádza ochladenie
Zdielať na

Ďalší týždeň bude v znamení jesene. Prichádza ochladenie

BRATISLAVA / Víkendové počasie prinieslo ešte závan teplých letných dní. Situáciu ale zmení studený front, ktorý nám opäť pripomenie, že už tu máme september. 

V pondelok k nám vyvrcholí pred zvlneným studeným frontom prílev teplého vzduchu. Znamená to, že bude polooblačno, v západnej polovici postupne veľká oblačnosť. Tu miestami prehánky, občasný dážď, ojedinele aj búrky. Inde bude zrážok oveľa menej. Bude veľmi teplo. Denná teplota 27 až 31, na severe a východe miestami okolo 25°C. Bude veterno, vietor od juhu do 30, v nárazoch okolo 60 km/h. Na horách silný až búrlivý vietor. 

V utorok sa zvlnené frontálne rozhranie bude presúvať našim územím ďalej na východ. Za ním k nám začne prúdiť chladnejší vzduch. Bude prevládať zamračená obloha s dažďom, prehánkami, na východe aj s búrkami. Ochladí sa. "Denná teplota poklesne na 18 až 22, na juhovýchode do 24, na severozápade a krajnom západe bude ešte menej ako 18°C. Naďalej veterno, severozápadný vietor do 30, v nárazoch okolo 60 km/h," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 
V stredu pri oblačnej oblohe a prehánkach dosiahne teplota 17 až 23°C. Teplota sa zdvihne vo štvrtok na 20 až 26°C, ale pred nasledujúcim víkendom sa zase objaví studený front a teplota klesne na 15 až 21°C. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy