Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Študentka detskej univerzity Dankovi: Aké je byť kapitánom potápajúcej sa lode?
Zdielať na

Študentka detskej univerzity Dankovi: Aké je byť kapitánom potápajúcej sa lode?

BRATISLAVA / V parlamente bolo v pondelok veselo, miestami až dusno. Deväť až štrnásťročné deti z Detskej univerzity Komenského totiž sedeli v poslaneckých laviciach a členovia vlády odpovedali na ich otázky. Napríklad, či pred pôsobením v parlamente musia poslanci absolvovať IQ testy.

Jedna zo študentiek položila predsedovi Andrejovi Dankovi naozaj ostré otázky. "Chcem sa opýtať, či poslanci musia pred nástupom do národnej rady absolvovať IQ testy," opýtalo sa dievča. "Keď sa človek uchádza o funkciu poslanca národnej rady, nemusí absolvovať IQ testy," uviedol Andrej Danko.

Dievča vo svojich otázkach pokračovalo a mierne pritvrdilo. "Ako sa vyrovnávate s kritikou hejterov? Napríklad, citujem, pán Danko, aké je to byť kapitánom lode Slovensko, ktorá sa pod vašim vedením úspešne potápa," dodala. "Teraz si mi naložila. Ale musím sa s tým vysporiadať s úsmevom asi ako vždy v živote sa musíš vysporiadať," kontroval Danko.

Ministri sa v odpovediach následne striedali, každý podľa svojej odbornosti. Jedného zo študentov zaujímal bitcoin, keďže podľa jeho slov s otcom na ňom zarobili sto percent. "Ja som Pavol, priezvisko nehodlám hovoriť zo súkromných dôvodov. Chchcel by som sa opýtať pána ministra financií, čo si myslí o bitcoine," opýtal sa Pavol.

Hodina otázok ubehla až príliš rýchlo. O slovo sa hlásilo takmer všetkých 100 detí. Prácu poslanca hodnotia ako náročnú, no koľko taký poslanec zarába netušia

Mnohé deti sa s členmi vlády následne fotili, s radosťou prijali aj podpis kartu a potešili sa aj cukríkom, ktoré na nich čakali ešte pred začiatkom hodiny otázok v poslaneckých laviciach. "Týchto mladých ľudí netreba podceňovať," uviedol organizátor a riaditeľ divadla Aréna Juraj Kukura.

Najčítanejšie správy