Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na pumpe zabudol batoh plný peňazí, v práci skončil
Zdielať na

Na pumpe zabudol batoh plný peňazí, v práci skončil

BRATISLAVA / Tristotisíc v bankovkách, pohodených v batohu na toalete benzínovej pumpy. Obrovská suma peňazí, o ktorých pôvod sa už zaujímajú policajti, stáli niekdajšieho generálneho riaditeľa železníc, Štefana Hlinku, vysokú funkciu. Tú aktuálne zastával v predstavenstve železničného Carga. Informácie o tomto prípade priniesla televízia Markíza. K dnešnému dňu Štefan Hlinka skončil.

Bývalý riaditeľ železníc Štefan Hlinka sa zastavil na benzínovej stanici pod Tatrami, kde si zabudol ruksak s 300 tisíc eurami. Neskôr sa poň vrátil, ale to sa o prípad začali zaujímať policajti. Jednoznačne nevedel vysvetliť, odkiaľ peniaze pochádzajú. Do prípadu vstúpilo aj ministerstvo dopravy, pretože tento muž je v súčasnosti zamestnaný v dozornej rade železničnej spoločnosti Cargo. Práve v utorok na tomto poste skončil. "Štefanovi Hlinkovi sa dnešným dňom končí 5-ročné funkčné obdobie v dozornej rade. Ministerstvo ďalej s pánom Hlinkom nepočíta," informuje hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká.

Prípad železničiarského šéfa a nejasností okolo jeho peňazí však nie je v našich končinách nijako výnimočným. Stačí zájsť do nedávnej minulosti, keď dôchodca priniesol v igelitke "sponzorské" šéfovi HZDS Vladimírovi Mečiarovi. V susednom Česku je zasa asi najznámejšie prenášania balíka peňazí v škatuliach od vína. A vyzerá to tak, že do histórie sa najnovšie zapíše aj slovenský batoh.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy