Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Minister Richter: Čistý deň je pre deti momentálne bezpečný
Zdielať na

Minister Richter: Čistý deň je pre deti momentálne bezpečný

BRATISLAVA / Minister práce, sociálnych vecí a rodiny sa v pondelok dopoludnia vyjadril, že bude akceptovať rozhodnutie Akreditačnej komisie, ktorá sa bude zaoberať koncom augusta akreditáciou zariadenia Čistý deň v Galante. Richter uviedol, že momentálne je Čistý deň pre svojich chovancov bezpečný.

Minister práce Ján Richter očakáva odobratie akreditácie resocializačnému zariadeniu Čistý deň. V rozhovore pre TV JOJ uviedol, že sa na poste ministra cíti kompetentný.

V piatok sme informovali, že v kauze Čistý deň nastal posun. Obvinili bývalého zástupcu riaditeľa a terapeuta v Čistom dni Igora J. pre sexuálne zneužitie chovankyne Rebeky.

V pondelok v rozhovore pre TV JOJ Richter uviedol, že obvinenie v kauze resocializačného zariadenia vníma ako zásadné a akreditačná komisia nebude mať inú možnosť ako odobrať Čistému dňu akreditáciu. Richter toto rozhodnutie očakáva 23. augusta.

Na otázku TV JOJ či v tomto okamihu vníma resocializačné zariadenie ako bezpečné pre zverených klientov Richter odpovedal jednoznačne: "V tomto okamihu áno."

​Opoziční poslanci SaS Ľubomír Galko a Natália Blahová na tlačovej konferencii uviedli, že naďalej považujú ministra práce Richtera za človeka, ktorý rezortu škodí a mal by odstúpiť. Podľa Blahovej Richter nerozumie problematike resocializačných zariadení.

​Podľa slov ministra Richtera kto škodí deťom v kauze Čistý deň, je práve poslankyňa Blahová. Tým ako verejne prezentuje dianie okolo zverených detí v Čistom dni.

Vedenie Čistého dňa sa už v piatok pre TV JOJ vyjadrilo k úspešnému protestu Generálnej prokuratúry. Ministerstvo práce vyhoveli generálnej prokuratúre a zrušilo rozhodnutie o nezrušení akreditácie RS Čistý deň, n.o. Zuzana Tomaneková Miková na uvedenú skutočnosť reagovala: "Možno to bude znieť v tomto okamihu zvláštne, ale my vnímame zrušenie rozhodnutia pozitívne. Konečne sa na novom konaní akreditačnej komisie dozvieme reálne dôvody konania a všetko prebehne už zákonným spôsobom. Veríme, že toto konanie nakoniec bude v prospech nášho zariadenia Čistý deň."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy