Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Kauza Čistý deň: TV JOJ zistila, že nastal zásadný zvrat vo vyšetrovaní
Zdielať na

Kauza Čistý deň: TV JOJ zistila, že nastal zásadný zvrat vo vyšetrovaní

BRATISLAVA / V kauze Čistý deň nastal zásadný zvrat. TV JOJ exkluzívne získala informácie, ktoré kauzu posunú do zásadnej roviny trestného konania. Ide konkrétne o prípad sexuálneho zneužívania, ktorého obeťou má byť chovankyňa resocializačného zariadenia Čistý deň. Polícia podľa zistení TV JOJ v prípade Rebeky vzniesla obvinenie, konkrétne vtedajšiemu zamestnancovi Čistého dňa Igorovi J., ktorý tam pracoval ako terapeut, zastupoval aj riaditeľa. Túto informáciu dnes pre TV JOJ potvrdila Krajská prokuratúra v Trenčíne.

Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne vzniesol obvinenie pre prečin sexuálneho zneužívania voči jednej osobe s iniciálkami I.J. Vzhľadom k priebehu prípravného konania Krajská prokuratúra v Trenčíne viac inforrmácii nemože poskytnúť, potvrdil pre TV JOJ Marián Sipavý, hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne. 

Prípad Rebeky pritom už polícia raz preverovala. Ona a jej matka skonštatovali, že polícia im neverila a považovala ich za klamárky. Až po zásahu Generálnej prokuratúry, po prevalení kauzy Čistý deň, polícia v Trenčíne prípad otvorila.

Predmetom previerky prípadu polície bolo posúdenie postupu dozorujúceho prokurátora. Rebeke, podľa jej tvrdení, na terapeutickom pobyte na chate mal terapeut spôsobiť pri intímnostiach poranenia, ktoré jej museli ošetriť na chirurgii - zašívali jej konečník.

"Prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne na základe skutkovo-právnej analýzy trestnej veci vydal pokyn na opakované začatie trestného stíhania pre viaceré skutky a trestné činy, a na doplnenie dokazovania," uzavrela hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

"Postup prokurátora Okresnej prokuratúry Považská Bystrica, ktorý vykonával v trestnej veci poškodenej maloletej R.Ľ. dozor nad dodržiavaním zákonnosti v prípravnom konaní nebol v súlade so zákonom," dodáva.

​Stanovisko Čistého dňa

TV JOJ oslovila s aktuálnou informáciou priamo vedenie Čistého dňa. Obvinenie ich bývalého zamestnanca z prečinu sexuálneho zneužívania ich prekvapilo. "Sme prekvapení, že došlo k obvineniu tejto osoby. Už v čase, keď došlo k údajnému násiliu, sme prípad vyšetrovali. Všetci klienti, ktorí na terénnej terapii na chate boli, povedali, že nič také nevideli a k ničomu takému nedošlo. Aj dievčatá, ktoré tam boli s Rebekou. O to viac, že polícia obvinila človeka, ktorý bol v tom čase už otcom jedného dieťaťa, teraz žije naďalej v usporiadanej rodine, narodilo sa mu ďalšie dieťa a jeho osobnostný profil k takémuto konaniu ani nesvedčí. Podotýkame, že ide len o obvinenie, počkajme si, ako rozhodne v konečnom dôsledku súd," uviedla pre TV JOJ Zuzana Tomaneková Miková, manželka riaditeľa Čistého dňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy