Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Videli ste osoby na videu? Ukradli šperky za 5000 eur
Zdielať na

Videli ste osoby na videu? Ukradli šperky za 5000 eur

Archívna reportáž

SEREĎ / V zlatníctve kradla skupina Rumunov. Spočiatku sa tvárili solventne a dokonca si naozaj kúpili hodinky. Keď však pozornosť predavačky odvrátila iná osoba, žena zo skupinky zobrala do svojej tašky krabičku so šperkami v hodnote 5000 eur.

Skupinka Rumunov, dve ženy a jeden muž, chcela v zlatníctve platiť kartou, čo však nebolo možné. Ponúkli tak predavačke zábezpeku 50 eur, aby im postrážila zabalené šperky. Tie tam však už v skutočnosti neboli. Predavačka zálohu odmietla, no Rumuni sa do obchodu už aj tak nevrátili. 

Zlatníctvu vznikla škoda v hodnote 5 000 eur. 

Tesne po nahlásení prípadu preverila polícia všetky dostupné kamerové systémy a zistila, že pred krádežou dostal 19-ročný Rumun z videa pokutu za dopravný priestupok. Polícia upozorňuje, že tieto osoby môžu konať podobne aj v iných častiach Slovenska. Jazdia na Mercedese Benz s írskym evidenčným číslom 05-D-83134.

"Na stotožnení žien polícia naďalej intenzívne pracuje. Nie je vylúčené, že podobným spôsobom sa osoby pokúsia aj o ďalšiu krádež," informuje Mária Linkešová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave. 

Pozrite si aj archívnu reportáž, v ktorej zlodeji z dobre organizovanej skupiny z Česka neváhali predstierať zdravotné problémy, aby obrali sa dostali k peniazom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy