Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lúčnica a štíty Tatier. Slovenskejšie to už byť nemôže
Zdielať na

Lúčnica a štíty Tatier. Slovenskejšie to už byť nemôže

ŠTRBSKÉ PLESO / Tanečníci z Lúčnice si nakupujú turistické topánky a chystajú sa do Vysokých Tatier. Chcú zdolať Kriváň a ukázať turistom krásy slovenského folklóru. Vystupovať budú na Štrbskom plese priamo pod skokanskými mostíkmi.

Spojenie skokanských mostíkov a súboru Lúčnica sa zdá byť nepredstaviteľné, no presne Tatry zažijú.  Lúčnica nebola v Tatrách dlhých 30 rokov a tanečníci, hoci to bude náročné, sa už nevedia dočkať. Vystupovali po celom svete, ale toto prostredie je pre nich tou najväčšou výzvou. "Sa priznám, že pod skokanskými mostíkmi som za 14 rokov svojho pôsobenia netancoval," hovorí tanečník z Lúčnice, Michal. 

Lúčničiari sa chystajú dať si  trochu náročnejší predtréning. Rozhodli sa zdolať vrchol našej najznámejšej hory. Kriváň je jeden z najfotogenickejších a najznámejších štítov, túra na jeho vrchol trvá približne 7 hodín.

Veľké plus bude znamenať ich vystúpenie najmä pre cestovný ruch, odhady návštevnosti sú neskromné. "Na majstrovstvách sveta tu bolo 130 tisíc ľudí, tak dúfam, že teraz bude viac," hovorí s úsmevom Marián Turner, riaditeľ Lúčnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy