Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hasičom ukradli generátor, pomáhali s ním chorému chlapcovi
Zdielať na

Hasičom ukradli generátor, pomáhali s ním chorému chlapcovi

VÁHOVCE / Hasičov z obce Váhovce (okres Galanta) v noci vykradlli. Zlodej zobral aj generátor elektrického prúdu, ktorý požičiavali chorému chlapcovi.

Miško so svalovou artrofiou je odkázaný na 24-hodinovú starostlivosť svojej mamy, ale aj prístrojov. Dýcha za neho pľúcna ventilácia. Dobrovoľní hasiči z obce mu nie raz pri výpadku elektriny požičali generátor prúdu. Ten im ale vnoci niekto ukradol. 

"Generátor nám bude veľmi chýbať. Budeme musieť zaostarať nový čo najskôr," hovorí starosta obce a predseda doborvoľných hasičov Adrián Kubca. 

Z garáže zlodeji okrem generátora ukradli aj vysielačky, čerpadlo a hydraulické nožnice v celkovej hodnote 8 500 eur. "Keď už niekto ukradne tieto komodity, tak je to hyenizmus hrubého zrna," uviedol riaditeľ okresného hasičského riaditeľstva v Galante Zoltán Tánczos. 

Dobrovoľníci v obci majú viac ako 50-ročnú históriu. Vykradli ich po prvýkrát. Až na generátor zlodeji zobrali majetok ministerstva vnútra, keďže ho na stanici mali zapožičaný od štátnych hasičov. Napriek krádeži sú dobrovoľníci schopní kedykoľvek zasiahnuť. Doteraz neboli napojení na pult centrálnej ochrany, po krádeži toto chcú napraviť.

Vypátrať zlodeja by im mohli pomôcť aspoň kamerové záznamy. "Už sme pozerali záznamy. Videli sme pohyb cudzích áut," dodal adrián Kubca. Prednosta stanice ponúka finančnú odmenu za akúkoľvek informáciu, ktorá by viedla k chytenu zlodeja. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy