Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodič Mercedesu z internetovej tabule hanby havaroval
Zdielať na

Vodič Mercedesu z internetovej tabule hanby havaroval

BRATISLAVA / Nehoda kamióna s osobným autom zablokovala vo štvrtok večer premávku na Vajnorskej ulici v Bratislave. Kabína nákladiaka zostala zdemolovaná a luxusný Mercedes sa prevrátil na strechu a pristál na električkových koľajniciach.

Vodič kamiónu chcel odbočiť vpravo do areálu firmy, no musel si o niečo nadbehnúť, z pravej strany ho však chcel zatiaľ obehnúť vodič luxusného auta a tak došlo k zrážke. Zatiaľ nie je úplne jasné, ktorý z vodičov zle vyhodnotil situáciu a urobil chybu - či vodič nákladiaka, ktorý začal odbočovať z ľavého pruhu, alebo mladý vodič luxusného auta, ktorý ho chcel, ako pomalšie idúceho, obísť z ľavej strany. "Počas prechádzania týmto úsekom došlo v pravom jazdnom pruhu k nárazu osobného motorového vozidla značky mercedes do zadnej časti motorového vozidla Renault, ktoré v tom čase odbočovalo," opísal nehodu hovorca KR PZ BA, Michal Szeiff. 

Priebeh nehody opísal aj pracovník firmy, ktorý spolu s kolegami na kamionistu čakal. "Náš kamión v podstate zabáčal tu vpravo, pretože išiel do firmy, pre tento stĺp si musel nadísť, no a luxusné auto, nemenovanej značky, začalo obiehať, vytlačilo tu nejakú Oktávku, v tom bola rana, kotrmelec, no a skončil tam, kde skončil," hovorí svedok nehody.

Kusy rozbitých áut boli roztrúsené v okolí desiatok metrov a v mieste, kde sa mal mercedes prevrátiť na strechu, ostala diera. Vodič kamiónu utrpel len šok, 26-ročného vodiča museli ošetriť, sťažoval sa na bolesť nohy. "Utrpel úraz dolnej končatiny a záchranári ho po prvotnom ošetrení previezli do nemocnice na Kramároch," informuje hovorca Záchrannej zdravotnej služby, Boris Chmel. 

Škoda dosiahla výšku zhruba 53 tisíc eur. Okrem škody na kamióne bude prepravná spoločnosť rátať aj ďalšie škody. Kamión totiž prišiel do Bratislavy pre náklad a nehoda ho zdrží. 

Tento luxusný mercedes sa prednedávnom objavil aj na internetovej tabuli hanby slovenských vodičov. Začiatkom apríla totiž parkoval na mieste vyhradenom pre invalidov, čo iného vodiča rozčúlilo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy