Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prichystajte si plavky a uteráky, najbližšie dni budú extrémne teplé
Zdielať na

Prichystajte si plavky a uteráky, najbližšie dni budú extrémne teplé

BRATISLAVA / V piatok sa na mnohých miestach Slovenska objavili búrky, ktoré najmä na východe krajiny spôsobili aj veľké materiálne škody a priniesli strach medzi obyvateľstvo. Studený front priniesol k nám viac oblačnosti, zrážky, ale iba jemné ochladenie. Pozrite si predpoveď počasia na najbližšie dni.

Už v sobotu sa obnoví prúdenie veľmi teplého vzduchu k nám. Opäť sa musíme pripraviť na mimoriadne teplý deň. Pri slnečnej oblohe sobotné maximum bude od 27 do 32, na juhu západného Slovenska a lokálne aj na juhu stredného Slovenska bude až do 35°C.

V nedeľu sa začne počasie postupne kaziť. Zrážkový deficit je už veľký a zrážok sa dočkáme aj na západe Slovenska. Cez deň bude oblačnosť pribúdať a objavia sa ja prehánky a búrky, opäť aj s prehánkami a aj búrkami. Napadnúť môže aj okolo 20 až 30 milimetrov zrážok. 

Napriek zrážkam a búrkam bude stále teplo. Teplota dosiahne od 25 do 32 °C.

V pondelok bude pokračovať teplé a vlhké počasie, s častými prehánkami a aj búrkami. Teplota stále vysoká, od 27 do 33°C. V utorok a v stredu bude teplota ešte vyššia, až do 35°C.

Koniec horúčavám by mal urobiť studený front v druhej polovici budúceho týždňa. To je ešte ďaleko a situácia sa môže zmeniť. Viac z počasia nájdete na najlepšom počasí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy